Thursday, October 11, 2007

30 VAN ALMERE

Poeladvies Wout Wigmans Ukkies Steltman Brom
Zondag 30 september stond er weer een belangrijke testloop voor New York op de agenda, de 30 van Almere. In de aanloop naar de 30 van Almere werd ik door een lichte verkoudheid in mijn training teruggehouden. De donderdag voorafgaand aan de 30 had ik met Andrew samen nog wel een rondje Katwijk gelopen van ruim 15 kilometer in een zeer rustig tempo.Eigenlijk had ik mij na de 30 van Amsterdam-Noord voorgenomen om geen 30-er meer te lopen als voorbereiding op New York, omdat ik mij tijdens wedstrijden te snel laat verleiden om niet mijn eigen tempo te lopen. Wim, René en Andrew hadden zich wel ingeschreven en uiteindelijkheb ik mij laten overhalen om toch mee te doen. Voorwaarde voor mijzelf was wel dat ik gedurende de eerste 25 kilometer met Wim en René zou samenlopen om er zeker van te zijn dat ik mij niet zou overlopen, zoals in Amsterdam Noord een beetje is gebeurd.

Door lange rijen voor de toiletten met wc-papier was het startschot al gevallen toen ik mij bij Wim, René en Andrew aansloten in het startvak. Wij konden gelijk doorlopen. Gelukkig waren we achterin gestart zodat wij ons in de beginkilometers niet gek konden laten maken door lopers die met halsbrekende toeren zich een weg naar voren wilden forceren. Zo liepen wij met z'n viertjes rustig het eerste rondje van 15 kilometer, waarbij wij in de laatste kilometer nog werden gelapt door Raymond Kimutai Bett die de 30 kilometer in een recordtijd van 1.30.59 finishte.

Terwijl hij al onder de douche stond maakte wij ons met een kleine sanitaire stop op voor de tweede ronde, die wij in een rustig tempo van 6.3o/km aanvingen. Na de verfrissingspost 20-km liep Andrew - samen met één van de Hema-dames die ons vergezelden - langzaam weg van de groep. Wij lieten ons door deze actie niet van de wijs brengen en bleven rustig ons eigen tempo draaien. Vier kilometer van de finish nam ik afscheid van Wim en René en versnelde nog iets. In de laatste kilometer haalde ik Andrew bij en hand in hand gingen wij over de finish in een nettotijd van 3.03 uur.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home