Wednesday, June 27, 2007

WEEKENDJE WEG

Vorig weekend niet gelopen: Met Marilou een heerlijk weekendje weggeweest. Vrijdagmiddag eerst Pepijn gedropt bij opa en oma in Roosendaal en toen -met veel fileleed onderweg - doorgereden naar de historische domstad Aken waar de restanten van Karel de Grote liggen opgebaard. Tegen negenen waren wij eindelijk gearriveerd in het Quellenhof en na het inchecken kon het relaxen beginnen met champagne en een diner in restaurant "La Brasserie" van het hotel.

De zaterdag uitgebreid geshopt en hoewel Aken niet een echte winkelstad is, hebben we het lang volgehouden en een groot aantal kilometers door de stad afgelegd; al met al een complete work-out. Tegen het einde van de middag -terug in het hotel- even ontspannen in het zwemdbad van het aan het hotel verbonden Royal Spa en direct een paar behandelingen voor de volgende dag besproken: Voor mij een pedicure en rugmassage; leek mij nuttige behandelingen in het kader van alle loopactiviteiten. Zaterdagavond gedineerd bij Reuters House in de Pontstrasse, een aanrader voor bezoekers van deze stad: De risotto met wolfsbaars, scampi's en austernpilz(Hongaarse paddestoelen hebben wij ons laten vertellen) smaakte ons voortreffelijk, terwijl wij op het terras(je) van onder onze parasol met terrasheater konden kijken hoe de Akenaren zich hadden uitgedost voor een night on the town en zich tussen de buien door van stube naar stube snelden.

Zondag konden we het rustig aan doen. Het uitchecken hoefde pas om 15.00 uur. Eerst rustig ontbijten, boekje lezen en laten verwennen in het Spa. 's Middags naar het Ludwig Forum om nog een cultureel tintje te geven aan deze stedentrip. Zelfs nog een kunstwerkje aangeschaft, een lichtobject met de titel "Gl├╝ck". Toen was het helaas al weer tijd om de terugreis naar Nederland in te zetten.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home